Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Grote CO2-besparing dankzij refurbished iPhones

smartphone repair
primary

Gisteren 5 juni was het Wereldmilieudag. Sinds 1974 wordt deze dag, waarin wij met elkaar stil staan bij het milieu, jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. Centraal staat hoe wij wereldwijd het algemene bewustzijn over het milieu kunnen vergroten en wat wij kunnen doen om onze impact op het verslechteren van onze leefomgeving te beperken. En juist daarom was het voor de deelnemers van het Keurmerk Refurbished de uitgelezen dag om feestelijk terug te kijken op de eerste twee maanden na introductie.

Tweede leven

Sinds de introductie van het Keurmerk zijn de verkopen bij de deelnemende bedrijven Forza, leapp en Renewd substantieel gegroeid. Een gebruikte telefoon een tweede leven geven heeft bijzonder positieve gevolgen voor het milieu. Bekend is namelijk dat bij het produceren van een nieuwe Apple iPhone gemiddeld 27 kilo CO2 wordt uitgestoten. Techniek Nederland heeft op basis van de verkoopgegevens van de aangesloten keurmerkbedrijven berekend hoeveel kilo CO2-emmissie in de eerste tweede maanden na introductie van het Keurmerk door de verkoop van gebruikte smartphones is bespaard.

iPhones

In totaal is er in april en mei van dit jaar 931.569 kilo minder CO2 uitgestoten dankzij de verkoop van refurbished Apple iPhones door de bij het Keurmerk aangesloten bedrijven. Maar wat zegt dat nu? Een vergelijking. De gemiddelde Nederlander zorgt per dag voor 7,2 kilo CO2-uitstoot aan mobiliteit en verkeer¹. Hierbij moet gedacht worden aan al het woon-werkverkeer, dus auto, brommer, e-bike, openbaar vervoer, luchtvaart en het goederenvervoer. Dat betekent dus dat alle inwoners van Zwolle, met ruim 127.000 bewoners de negentiende gemeente van Nederland, een hele dag CO2-neutraal kunnen reizen.

Strenge controle

Techniek Nederland heeft het Keurmerk Refurbished afgelopen maart geïntroduceerd. Om voor het Keurmerk in aanmerking te komen, moet een bedrijf de smartphone op meer dan vijftig punten controleren. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished onderwerpen het toestel aan een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth).

Garantie

De garantie die keurmerkbedrijven Forza Refurbished, Leapp en Renewd geven op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. Batterij en accessoires vallen standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished en dat is bij nieuwe iPhones niet het geval. Refurbished smartphones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Gerelateerde pagina's

Veelgestelde vragen over Keurmerk Refurbished

Consument kiest massaal voor refurbished smartphone met Keurmerk (nieuwsbericht 16-04-2019)

Keurmerk voor refurbished iPhones (nieuwsbericht 18-03-2019)

 

¹Duurzaamheidsweb.nl/De voetafdruk van vervoer in Nederland