Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Minister EZK roept bedrijven op om rapportages Informatieplicht voor 1 juli in te dienen

UV00230
primary

Bedrijven en instellingen zijn vanaf 23 mei 2019 schriftelijk door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de informatieplicht energiebesparing geïnformeerd. Ook roept de minister op, tijdig actie te ondernemen om voor 1 juli 2019 de verplichte rapportages aan te leveren. Het aantal registraties is nog heel laag en de tijd dringt.

Ook is de boodschap afgegeven dat het niet naleven van de energiebesparings-  en informatieplicht een overtreding is. Het bevoegd gezag of omgevingsdienst gaat controles uitvoeren en kan vervolgens handhaving (zoals last onder dwangsom) inzetten.

In de brief staat informatie over:

  • Voor welke bedrijven of instellingen geldt de informatieplicht energiebesparing?
  • Wie is verantwoordelijk voor de rapportages informatieplicht energiebesparing?
  • Hoe pak ik het naleven van de informatieplicht energiebesparing aan?

 

Valt uw bedrijf onder de Informatieplicht en bent u nog niet begonnen? Wacht niet langer en verdiep u  nu in deze nieuwe regeling, want 1 juli nadert snel! Voor antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht, de EML’s en tips gaat u naar www.technieknederland.nl. Daar vindt u ook een link naar ons webinar van 9 april waarin we praktische tips geven over de registratie in het eLoket van RVO.nl.

Meer informatie vindt u ook op WATTjemoetweten.nl.

De RVO heeft een speciale helpdesk over de informatieplicht: (088) – 042 42 42, keuzeoptie 1.