Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Learning communities sociale innovatie van start gegaan

1600x900
primary

Dat er bedrijven zijn die met sociale innovatie bezig zijn, klinkt waarschijnlijk niemand vreemd in de oren. We horen dat er organisaties al flinke stappen maken op dit gebied en concrete ideeën uitrollen. Maar aan de andere kant krijgen we ook vragen. Want waar moet je dan aan denken, hoe doe je dat nou en welke innovatie past het beste in het bedrijf.

Van elkaar leren en elkaar inspireren op dit thema heeft een aantal bedrijven bij elkaar gebracht. Zij vormen ‘learning communities’ en experimenteren in hun eigen bedrijf op verschillende thema’s. Een van de doelstellingen daarbij is om gezamenlijk te werken aan het aantrekkelijk maken van de sector.

Er zijn inmiddels drie learning communities;

  • Samen opleiden en kennisdelen (Foto: plannen vormen om jongeren uit te dagen in de sector te komen werken.) 
  • Regelvrijheden bij innovatieve opdrachten
  • Organisatiewijziging vraagt nieuwe vaardigheden begonnen

Deze groepen zijn met veel enthousiasme begonnen! Met collega-professionals uit de branche daag je elkaar uit én wordt je eigen denkkracht versterkt. 

Inspiratiesessie

Op donderdag 20 juni vindt ook de inspiratiesessie ‘mensenwerk: oud naast nieuw’ plaats. Dit volgt op de lancering van Connect2025 in maart 2018. De bijeenkomst is voor en door HRM-managers, opleidingsfunctionarissen en directieleden en heeft het karakter van intervisie. Bedrijven leren tijdens de bijeenkomst van elkaar en halen inspiratie en ideeën op om met genoemde vraagstukken aan de slag te gaan.