Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen nu een XML-upload informatieplicht doen

UV03195
primary

Bedrijven en instellingen met meerdere inrichtingen die aan de Milieuwet moeten voldoen (Wm-inrichtingen) kunnen vanaf 7 mei 2019 met een XML-upload de gegevens van hun vestigingen rapporteren in het eLoket van RVO.nl.

Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen aan de informatieplicht energiebesparing voldoen. Hiermee willen bedrijfsleven en overheid energiebesparing stimuleren.

Voor wie verplicht?

Voor bedrijven en inrichtingen die meer dan 10 inrichtingen hebben. Per XML-upload kunnen de gegevens van maximaal 250 inrichtingen in één keer worden ingelezen in het eLoket. De XML-upload kan alleen gebruikt worden door inrichtingen die gebruik maken van een Erkende Maatregelenlijst (EML) voor hun bedrijfstak. De optie Bedrijfstak zonder EML is in de XML-upload niet beschikbaar.

Wat moet u doen?

U vult in het Excel-hulpbestand eerst de gegevens in van uw Wm-inrichtingen en de door u uitgevoerde maatregelen. Het Excel-hulpbestand sluit 1-op-1 aan op de inhoud van eLoket. Met behulp van het ingevulde Excel-hulpbestand maakt u een XML-gegevensbestand aan. Vervolgens kunt u uw gegevensbestand inlezen in eLoket.

Belangrijke informatie voor een intermediair

Als u het rapporteren in het eLoket uitbesteedt aan een intermediair is het belangrijk om te weten dat een XML-gegevensbestand alleen voor één bedrijf of instelling aangeboden kan worden. Dus niet voor verschillende bedrijven en instellingen tegelijkertijd.

Voor wie geldt de informatieplicht?

De informatieplicht geldt voor bedrijven en instellingen die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas of een equivalent daarvan verbruiken. Zij moeten hun energiebesparende maatregelen voor 1 juli 2019 rapporteren in het eLoket van RVO.nl. De informatieplicht energiebesparing maakt onderdeel uit van het Activiteitenbesluit milieubeheer.