Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Slimme meter wordt de basis voor energiebesparingsadvies

UV02576-slimme-meter-1600
primary

Een nieuwe, interactieve website gaat bouw- en installatiebedrijven informeren over de aanwezigheid van slimme meters in hun werkgebied. De bedrijven kunnen voortaan tot op postcodeniveau zien waar de netbeheerder slimme meters heeft geplaatst of binnenkort aanbiedt.

Een slimme meter geeft de bewoner inzicht in het energieverbruik en biedt daarom kansen voor het geven van gerichte adviezen om energie te besparen.

De nieuwe website, Slim energie besparen, komt voort uit het convenant dat de overheid in 2017 heeft gesloten met de installatiebranche en energiebedrijven om samen extra energie te besparen in de gebouwde omgeving.

Kansrijke adviezen voor energiebesparing

Netbeheerders bieden uiterlijk in 2020 alle woningbezitters, verhuurders en bedrijven in Nederland een slimme meter aan. De slimmer meter geeft in combinatie met een energieverbruiksmanager (meestal een app, display of website) bewoners en ondernemers informatie over het eigen energieverbruik. Kennis over de aanwezigheid van slimme meters kan voor bouw- en installatiebedrijven aanleiding zijn om energiebesparing bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Adviezen over zonnepanelen, led-verlichting, isolatie of duurzame alternatieven voor de cv-ketel op aardgas hebben meer kans van slagen wanneer de ontvanger wéét hoe zijn of haar energieverbruik is opgebouwd.

Website en toolboxen

Naast de website presenteren de initiatiefnemers ook een nieuwe toolbox, Slim energie besparen voor de zakelijke markt. Daarin is praktische informatie te vinden over de slimme meter plus een groot aantal energiebesparingstips voor de zakelijke markt. Er zijn ook verwijzingen naar websites met informatie over energiebesparing, zoals www.energiebesparendoejenu.nl en www.energieverbruiksmanagers.nl. Installateurs en andere bedrijven krijgen met de toolbox verder de beschikking over voorbeeldbrieven, teksten voor advertenties en andere marketing- en communicatiemiddelen. Er is al een vergelijkbare toolbox voor de particuliere markt.

Convenant

In 2017 hebben overheid, installatiebranche en energiebedrijven het Convenant energiebesparing gebouwde omgeving gesloten. De afspraken moeten in 2020 een extra energiebesparing opleveren van 10 petajoule. Dat is een besparing die gelijkstaat aan het verbruik van 150.000 huishoudens.

Werkgroep

De werkgroep lokale marktplaats van het Convenant energiebesparing gebouwde omgeving heeft de website Slim energie besparen en de bijbehorende toolboxen ontwikkeld. Vertegenwoordigers van Techniek Nederland, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Energie-Nederland, Netbeheer Nederland, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Binnenlandse Zaken maken deel uit van de werkgroep. VNG, Bouwend Nederland en Milieu Centraal ondersteunen het convenant en de werkgroep.