Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Digitalisering in de bouw moet sneller

BIM 1600x900
primary

Hoe ver staat de bouw als het gaat om digitalisering? Uit onderzoek van Canon Nederland blijkt dat ruim 8 op de 10 ondernemers vindt dat de digitalisering van de branche niet snel genoeg gaat, terwijl voor 48% de digitale transformatie van bouwprocessen een topprioriteit is.

Meer dan 100 organisaties in de bouw en techniek hebben hun bijdrage geleverd aan 'De nationale benchmark: Digitalisering in de Bouw'. Benieuwd naar de resultaten van het volledige onderzoek? Download het onderzoeksrapport en ontdek welke kansen en knelpunten bedrijven ervaren als het gaat om digitalisering van hun werkprocessen.

In dit onderzoeksrapport is ook een interview opgenomen met Jeroen Mackaij, Manager Bouwwerk Informatie Management (BIM) bij Strukton Worksphere. Hij zet uiteen wat de basisvoorwaarden zijn om BIM succesvol toe te passen, belicht vanuit de praktijk van Strukton.

Eén van de tips van Jeroen Mackaij is het gebruiken van de vrij beschikbare informatiebronnen over BIM, zoals DigiDeal en het Digitaliseringsprogramma Gebouw Omgeving (DigidealGO) voor sectorbrede non-concurrentiële afspraken over de uitwisseling, het eigenaarschap en de organisatie van data en informatie in de bouw. Techniek Nederland is één van de organisaties die de DigiDealGO heeft getekend. Lees meer over de DigiDealGO.

Wilt u weten waar úw organisatie staat ten opzichte van branchegenoten? Doe mee aan de benchmark en ontdek de positie van uw organisatie ten opzichte van uw branchegenoten.