Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Rijksvastgoedbedrijf gaat structureel samenwerken met Techniek Nederland

Ondertekening-samenwerking-Rijksvastgoedbedrijf---Techniek-Nederland-10-4-2019
primary

In de vastgoedportefeuille van het Rijk heeft techniek een groot belang. Techniek Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf gaan daarom nauwer samenwerken. Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) en Roger Mol (directeur Transacties en Projecten van het Rijksvastgoedbedrijf) ondertekenen vandaag een overeenkomst op de vakbeurs Building Holland in Amsterdam. De samenwerking richt zich op actuele uitdagingen, zoals de energietransitie, de digitalisering en het tekort aan technici.

Toekomstbestendig vastgoed

Samen met het Rijksvastgoedbedrijf werkt Techniek Nederland aan het toekomstbestendig maken van de gebouwen van de Nederlandse overheid. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: 'Grote thema’s als energie-efficiency en verduurzaming vragen om een fundamenteel andere manier van werken. Het is dus nodig en logisch om de samenwerking structureel te versterken.' Het uitgangspunt van de samenwerking is de Marktvisie. Dat is een initiatief dat in 2016 tot stand kwam. Onder meer Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland en Techniek Nederland werken daarin aan een betere en meer efficiënte benutting van de expertise van alle partners in het bouwproces, van de ontwerpfase tot beheer en onderhoud.

Energietransitie

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de grootste vastgoedportefeuille van Nederland. De komende jaren wil de organisatie een belangrijk deel van de gebouwen verduurzamen. Directeur Roger Mol: 'We hebben grote ambities en die kunnen we alleen waarmaken met de inzet van de technische sector. Welke innovaties kunnen we inzetten, welke contractvormen passen daarbij, hoe kunnen we de projecten optimaal aanbesteden? Over die vragen gaan we in gesprek met Techniek Nederland en haar leden.’

Digitalisering

Techniek Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf gaan structureel overleg voeren op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat moet leiden tot een betere, praktische samenwerking op het gebied van verduurzaming, innovatie, veiligheid en energiebesparing. Ook als het gaat om digitalisering willen de technische sector en het Rijksvastgoedbedrijf samen optrekken. Zo staan de digitale weergave van het ontwerp en de realisatie van gebouwen (Bouwwerk Informatie Model; BIM) en de toepassing van open standaarden hoog op de agenda van beide organisaties. Terpstra: ‘Met slimme techniek kunnen we de gebouwen van de overheid energiezuiniger maken en het beheer en onderhoud efficiënter.’