Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Webinar ‘Wat betekent de Wkb voor installateurs?’

kwaliteitsborging-1600x900
show

Techniek Nederland organiseert op 21 september van 15:00 - 16:30 uur een webinar over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op 1 juli 2022 treedt de Wkb dan eindelijk in werking. Er is ruim 20 jaar aan gebouwd en gesleuteld. De wet moet ervoor zorgen dat de bouwkwaliteit verbetert, faalkosten verminderen en opdrachtgevers een sterkere positie krijgen. De aansprakelijkheid van installateurs en bouwbedrijven wordt uitgebreid, en zij moeten aan de onafhankelijke kwaliteitsborger bewijslast leveren dat het gerealiseerde werk aan het Bouwbesluit voldoet. Graag nodig ik u uit om dit webinar te volgen.

Programma

 • De inhoud van de Wkb (wijzigingen Burgerlijk Wetboek + stelsel kwaliteitsborging, beschikbare instrumenten) en de beoogde invoering.
 • Toelichting op de gevolgen voor de bedrijfsvoering van de installateur (verzamelen bewijslast t.b.v. kwaliteitsborger, het dossier bevoegd gezag en het consumentendossier). Consequenties voor contracten, ICT-middelen, etc.).
 • Informeren over beschikbare hulpmiddelen, instrumentarium:
  - Wettelijk toegestane instrumenten, wat is een goede keuze
  - ISSO-protocollen
  - Contracten/algemene voorwaarden
  - ICT-toolsErkenningen en certificaten als bewijslast
 • De praktijk van kwaliteitsborging in projecten. Keimpe Stroop van gBOU past het instrument KiK toe. Hij gaat specifiek in op de rol van, en de communicatie met de installateur.

 

Sprekers

 • Remco van der Linden, Techniek Nederland, dagvoorzitter/moderator
 • Bob Gieskens, Douglas Consultancy
 • Keimpe Stroop, gBOU

 

Datum: 21 september 2021
Tijdstip: 15.00 - 16.30 uur
Locatie: online

Mocht u met met meer collega's willen kijken dan is het handiger om uw opgave van aanwezigen via de mail te doen.

Dit kan naar s.klinge@technieknederland.nl


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

Niet-leden

Locatie

Webinar

Adres


Datum en tijdstip

2021-09-21T15:00:00
2021-09-21T16:30:00
2021-09-21T15:00:00 2021-09-21T15:00:00 2021-09-01T09:00:00 2021-09-21T15:00:00
secondary
Remcovan der Linden 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Remco van der Linden

Directeur Techniek & Markt

088 543 27 90 | E-MAIL