Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Warmtepomp-event Noord-Nederland, Groningen

Bijeenkomsten-PageHeader3
show

Op 4 september opent Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, bij het Alfa-College in Groningen, officieel het eerste praktijklokaal voor warmtepompen in ons land. Het praktijklokaal is tot stand gekomen dankzij een Green Deal tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Naast het ondertekenen van de Green Deal en de opening van het praktijklokaal is er een interactief middagprogramma voor installateurs. Dit programma biedt workshops over warmtepomptechnieken en geeft informatie over omscholingsmogelijkheden.

Speciale Leergang Warmtepompen

De komende jaren zullen steeds meer woningen en gebouwen worden aangesloten op warmtepompen. Installateurs die kennis hebben van deze techniek kunnen een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. UNETO-VNI, opleidingsfonds OTIB, Installatiewerk Nederland, ROVC, de industrie en de overheid helpen u om deze kennis op te doen. Hiervoor is een speciale Leergang Warmtepompen ontwikkeld. Zo kunnen installatiebedrijven zich optimaal voorbereiden op een toekomst met minder cv-ketels en méér warmtepompen!

Bijeenkomst-foto

Workshops en informatie-stands

Gedurende de hele bijeenkomst zijn er informatie-stands aanwezig waar deskundigen u informeren over warmtepompen en omscholingsmogelijkheden. Na de officiële opening met korte speeches van Doekle Terpstra (voorzitter UNETO-VNI) en Eric Wiebes en het gesprek tussen Nienke Homan en Wim Moes, kunt u twee van de vier interessante workshops, speciaal voor installateurs, volgen:

  1. Ervaringen met warmtepompen in de praktijk; Groningen Woont Slim.
  2. Warmtepompen: techniek én verkoop; BDH.
  3. Subsidiemogelijkheden op duurzame installaties; Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
  4. Het Klimaatakkoord en uw kansen!; Opleidingsfonds OTIB.

Aanmelden

Meld u vóór 30 augustus aan via de blauwe aanmelden-knop rechtsboven. Als installateur kunt u hier aangeven welke twee workshops u wilt volgen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Per organisatie kunt u zich met maximaal 2 personen aanmelden.


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de inhoud? Neemt u dan contact op met Jakob Hulshof j.hulshof@uneto-vni.nl of met Mirjam van Eijden, m.b.van.eijden@provinciegroningen.nl.
Voor vragen omtrent aan- en afmeldingen en overige praktische informatie kunt u contact opnemen met Susanne Verhoev, s.verhoev@uneto-vni.nl.

Leden

Niet-leden

  
13.00 - 14.00 uur Inloop
14:00 - 14:10 uur Welkom
Wim Moes, Voorzitter College van Bestuur Alfa-college.
14:10 - 14:40 uur Nienke Homan, gedeputeerde provincie Groningen
Doekle Terpstra, voorzitter UNETO-VNI
Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat
 
Programma genodigden Green Deal
14:40 - 14:50 uur
Ondertekening Green Deal
14.50 - 15.15 uur Voor minister en genodigden Green Deal is er een mini-college warmtepompen en bezoek aan het praktijklokaal.  
15.15 uur Einde programma genodigden Green Deal
   
  Workshops warmtepompen (voor installateurs)
14:50 - 15:30 uur
Workshop ronde 1
15:30 - 15:50 uur Pauze in de hal en bezoek aan informatie-stands
15:50 - 16:30 uur Workshop ronde 2
16:30 - 17:30 uur Rondleiding door praktijklokaal, hapje en drankje
17:30 uur Einde programma installateurs

 

Dit event is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere UNETO-VNI, Installatiewerk, Alfa-college, ROVC, het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Groningen.

provinciegroningen-logo alfa-college-logo iwnederland-logo

Locatie

Alfa-college

Adres

Admiraal de Ruyterlaan 2
9726 GR GRONINGEN

Datum en tijdstip

2018-09-04T13:00:00
2018-09-04T17:30:00
2018-09-04T13:00:00 2018-09-04T13:00:00 Nederland 2018-08-30T09:00:00 2018-08-30T17:00:00