Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veilig Werken Uitvoerend leidinggevenden en monteurs Virtueel

show

Op deze praktijkdagen verzekert u zich van alle actuele Arbo-kennis. De thema’s met wijzigingen in wet- en regelgeving en de best-practices worden door een deskundig team met u doorlopen.

Hieronder een beknopte uitleg over de te behandelen modules

1.Veilig gebruik van de hoogwerker

Welke soorten hoogwerkers, verreikers zijn er in de markt. Wat zijn de gevaren, waar moet je op letten bij gebruik, waarop tijdens het transport en parkeren en wat zijn de praktijktips van de vakman. Wat is de relatie met de eisen m.b.t het werken met een werkbak, werkplatform.

2. Veilig gebruik van de rolsteiger, ladder en trap
Hoe zit het ook alweer met de werkvloer, de schoren en het leuningwerk. Hoe bouw je een rolsteiger op een juiste en slimme manier op en hoe gebruik je deze veilig.
Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen van de diverse merken. Verkeerd gebruik van (verkeerd gekozen) ladders en trappen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben. Kennis van het juiste type, de gebruiksmogelijkheden en controle is daarom van belang.

3. Veilig werken op hoogte met persoonlijke valbeveiliging
Wat zijn de risico’s, de mogelijke collectieve middelen en de mogelijke individuele maatregelen om op een juiste manier je werkzaamheden op hoogte uit te voeren.
Welke manieren van “zekeren” zijn er en hoe gebruik je op een juiste manier de diverse middelen. Tips vanuit de dagelijkse praktijk voor werken op vlakke en hellende daken.

4. Gezond werken met lichamelijke belasting
Wat zijn de risico’s en mogelijke hulpmiddelen zijn er in de markt om uitval bij tillen, duwen, trekken, ongunstige lichaamshoudingen en repeterende bewegingen te voorkomen.

5. Nut en noodzaak van een TRA en LMRA
Wat is het belang, de wettelijke basis, situaties en de inhoud van een goede risico-inschatting. Is een gevaar ook echt een risico?
Hoe voer je een juiste en complete Taak Risico Analyse (TRA) en een Last Minute Risico Analyse (LMRA) uit. Spreek je elkaar ook aan op (on)veilig gedrag?

6. Veilig werken (z)onder spanning
Spelregels bij het organiseren en het in de praktijk brengen van een veilige werkplek bij en in de nabijheid van elektrische installaties. Alles over de risico’s, gevolgen, maatregelen en (hulp)middelen.

 

 

 

 


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met ondergetekende.

Leden

Niet-leden

09:15 - 09:30 uur
Ontvangst van de deelnemers online
09:30 - 11:00 uur
Plenaire opening en start programma
11:00 - 11:15 uur
Pauze
11:15 - 13:00 uur
Voortzetting programma
13:00 uur
Evaluatie en plenaire afsluiting

Locatie

digitaal/online in Zoom

Adres


Datum en tijdstip

2021-04-14T09:15:00
2021-04-14T13:00:00
2021-04-14T09:15:00 2021-04-14T09:15:00 2021-03-14T09:00:00 2021-04-13T18:00:00
secondary
Susanne Klinge 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL