Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techathon Techniek Nederland

Techathon1600
hide

Tijdens de Techathon gaan teams van 4 hbo-studenten, 1 mbo-student en 1 of 2 high potentials van installatiebedrijven gedurende 1 dag een plan van aanpak maken om een wijk in Nederland duurzaam te maken.

Leden

Niet-leden

Waarom Techathon?

De naam is afgeleid van de hackathon. Bij een hackathon proberen teams de beste softwarecode te schrijven om een bepaald probleem op te lossen. Hier gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem in de technieksector. Vandaar de naam Techathon.

De Techathon is een vervolg op de lancering van Connect2025 in maart 2018. Doel is om bedrijven samen met studenten aan de slag te laten gaan met Connect2025 en om de zes thema’s van Connect2025 te verdiepen.

In het kader van het programma Aardgasvrije Wijken heeft de overheid 27 woonwijken aangewezen om kennis en ervaring op te doen om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De geselecteerde wijken dienen als proeftuin. Daarom is een gevarieerde groep geselecteerd van grote en kleine wijken in zowel landelijke als stedelijke gebieden. Ook is er gekeken naar gebruik van verschillende technieken. Een van deze wijken is de wijk Palenstein in Zoetermeer. Voor de Techathon is de aangrenzende wijk Driemanspolder in Zoetermeer gekozen. De aanpak die nu al is ingezet in Palenstein kan als inspiratie dienen voor de wijk Driemanspolder.

Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint een geldprijs. De uitkomsten van de Techathon worden aan de branche ter beschikking gesteld en gepubliceerd op de Connect2025 website.

Meer informatie, voorwaarden en aanmelden

Locatie

Dutch Innovation Factory

Adres

Bleiswijkseweg 37E
2712 PB ZOETERMEER

Datum en tijdstip

2019-11-21T07:30:00
2019-11-21T20:00:00
2019-11-21T07:30:00 2019-11-21T07:30:00 Nederland
secondary
Terry Heemskerk 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Terry Heemskerk

Vakgroepmanager 

079 325 07 90 | E-MAIL