Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Repareren met alternatieve onderdelen

show

Techniek Nederland organiseert samen met de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur een bijeenkomst waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden van repareren met alternatieve onderdelen ten opzichte van fabrieksoriginele onderdelen zal worden besproken. Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (afgekort RDI) is de nieuwe naam voor Agentschap Telecom. Vanaf 1 januari gaat de toezichthouder verder als RDI. 

Waarom deze bijeenkomst niet missen?

Wat zijn de wettelijke vereisten bij het repareren met alternatieve onderdelen ten opzichte van originele (fabriek) onderdelen? Wat is toegestaan en wat mag beslist niet? Welke risico’s loop je als reparateur wanneer je repareert met alternatieve onderdelen? Wanneer merkt de wetgever het reparatiebedrijf aan als producent, bijvoorbeeld wanneer niet wordt voldaan aan CE? Wat betekent het CE Keurmerk? En op welke wijze verhoud het CE Keurmerk zich tot garantie en non-conformiteit? Antwoorden op deze vragen hoort u in twee uur tijdens de bijeenkomst repareren met alternatieve onderdelen.

Verplichtingen

Als producent, importeur, distributeur, retailer, reparateur of refurbisher van elektrische, elektronische of radioapparaten heeft u verplichtingen. Wanneer u deze producten op de markt brengt, verhandelt, repareert of refurbished moeten deze producten voldoen aan Europese richtlijnen. Het is belangrijk dat u weet wat uw verplichtingen er zijn als producent, importeur, distributeur, retailer, reparatiebedrijf of refurbisher.

Inhoud 

Tijdens deze bijeenkomst informeert Rudy Nieuwenhuijs van het Agentschap Telecom (met ingang van 1 januari 2023 Rijksinspectie Digitale Infrastructuur) reparatiebedrijven van consumentenelektronica, de elektrotechnische detailhandel en refurbishers u over regelgeving en vereisten omtrent CE. Vanuit de EU en uitgevoerd door de toezichthouders van de lidstaten zal verscherpt toezicht en handhaving ingesteld gaan worden. Naast het delen van informatie over verplichtingen door de Rijksdienst Digitale Infrastructuur zal een deskundige namens Techniek Nederland extra informatie en duiding geven over dit onderwerp. Tevens is er mogelijkheid om te reageren op de Rijksdienst Digitale Infrastructuur en kunt u uw vragen direct aan de toezichthouder stellen.

Programma en sprekers

  • Rudy Nieuwenhuijs, Rijksdienst Digitale Infrastructuur
  • André Piers, TuV Nederland
  • Milestone Advocaten
  • Netwerk borrel en napraat

Aanmelden kan via de aanmeldbutton hierboven.

Mocht aanmelden niet lukken neemt u dan contact op met Susanne Klinge, tel 088-5432606 of geef uw aanmelding door via de mail s.klinge@technieknederland.nl


Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden. In andere gevallen brengen wij u € 50,- onkosten in rekening.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

Niet-leden

16.30 Ontvangst en lichte maaltijd

17.00 Start programma

19.00 Einde programma

Locatie

Buitenplaats Kameryck

Adres

Oortjespad 3
3471 HD KAMERIK

Datum en tijdstip

2023-02-09T16:30:00
2023-02-09T19:00:00
2023-02-09T16:30:00 2023-02-09T16:30:00 Nederland
secondary
Susanne Klinge 04 240x240

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL