Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

RI&E trainingen (online)

show

De branche RI&E van Arbotechniek

Onze installatiesector heeft een eigen branche RI&E instrument ontwikkeld dat u kunt terugvinden op: RI&E - Arbo Techniek. Dit instrument is voor alle leden binnen de installatietechniek gratis beschikbaar. U maakt er eenvoudig zelf een RI&E mee. Het is volledig digitaal. Op het internet krijgt u een eigen plek om de RI&E of meerdere RI&E’s te maken. U kunt er later altijd weer bij als u tenminste een internetverbinding hebt.

Eigenlijk zijn het twee instrumenten: 1 voor de RI&E van het bedrijf zelf en 1 voor het maken van project-RI&E’s.

Waarom de online workshop RI&E doen?

Het gaan werken met een nieuw softwareprogramma is altijd even een hobbel nemen. En ook bij het invullen van de RI&E komt snel de vraag op ‘is dit de bedoeling, is dit goed zo?’ Daarom willen we graag in de vorm van een workshop met u aan de slag om deze hobbels te nemen. We laten in een paar uur zien dat het echt niet lastig is. U gaat ook zien hoe u met de vragen van de RI&E om kunt gaan. Na die uren bent u een heel eind gevorderd met de RI&E of zelfs al klaar. Als u nog niet klaar bent dan kost het na de workshop zeker niet veel tijd meer om het af te maken. Maak dus even een paar uurtjes vrij om er daarna veel plezier van te hebben.

Wat gaan we precies doen?


De workshop wordt gegeven door een veiligheidskundige/arbeidshygiënist die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de instrumenten. Deze geeft een korte inleiding over RI&E.

U gaat achter de computer en de workshopleider neemt u stap voor stap mee om uw bedrijfsRI&E te maken:

  • Eerst worden wat gegevens ingevuld over uw bedrijf. De workshopleider doet dat voor op het presentatiescherm, dus u kunt het zelf eenvoudig nadoen.
  • Er worden daarna eerst een paar RI&E vragen samen gedaan. Dan ziet u wat de bedoeling is en kunt daarna zelf verder met de eerste vragenlijst.
  • De workshopleider is beschikbaar om vragen te beantwoorden.
  • De workshopleider vertelt nog wat over de andere vragenlijsten en dan gaat u zelf verder met het invullen van de RI&E.
  • Als blijkt dat er in de RI&E onderwerpen zijn die voor meerdere deelnemers vragen oproepen, dan wordt er even voor de hele groep gekeken wat de weg is om met die vragen om te gaan.

Ongeveer halverwege gaan we werken met de project-RI&E op dezelfde manier.

Aan het einde van de workshop heeft u de RI&E grotendeels ingevuld en u weet goed hoe het werkt en kunt de volgende dag het zelf wel verder af.

Waar moet u zelf voor zorgen:

Aangezien de workshop digitaal is heeft u een laptop nodig en WIFI:

Zorg dat u een account heeft voordat u aan de workshop deel gaat nemen. U kunt die eenvoudig aanmaken op de bovengenoemde site van Arbotechniek. Hiervoor moet U de Wij Techniek inlogcode van uw bedrijf kennen. Regel dit dus ruim van tevoren en zorg dat u de wachtwoorden bij u heeft. Test of u kunt inloggen met de inloggegevens, zodat dit ook lukt op de workshopdag.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

€ --

Niet-leden

€ --

09:00 - 09:30 uur
Welkom, en uitleg van de Basis RI&E (plenair)
09:30 - 10:30 uur
Aan de slag met de Basis RI&E (3 sub groepen)
10:30 - 10:45 uur
Pauze
10:45 - 11:15 uur
Uitleg van de Project RI&E (centraal)
11:15 - 12:15 uur
Aan de slag met de Project RI&E (3 sub groepen)
12:15 - 12:30 uur
Samenvatting en afsluiting

Locatie

online

Adres


Datum en tijdstip

2021-06-23T09:00:00
2021-06-23T12:30:00
2021-06-23T09:00:00 2021-06-23T09:00:00
secondary
Susanne Klinge 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL