Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Praktijkdag Veilig Werken Middenkader & Management

veilig werken op hoogte
show

Wilt u een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien en met glans kunnen doorstaan? Wilt u de laatste ontwikkelingen in uw bedrijf inzetten om veilig werken te stimuleren? Blijft u voldoen aan de arbowetgeving en behoudt u uw certificering zonder drempels? Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management in de installatiebranche.

Bekijk hier het overzicht van alle praktijkdagen in 2022

Wat kunt u verwachten?

De Praktijkdag Veilig Werken is een inspirerende en interactieve bijeenkomst met verschillende modules onder leiding van professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid. Zij praten u bij over de actuele wetgeving en technieken en geven u praktische handvatten om uw veiligheid op de werkvloer te vergroten. Daarnaast wisselt u ervaringen uit met collega’s van andere bedrijven. De modules van de Praktijkdag staan garant voor boeiende onderwerpen.

Thema's Middenkader & Management

 1. Wat is de status van uw PSA-beleid in relatie met de RI&E
  Binnen elk bedrijf moet een RI&E aanwezig zijn, in het verlengde daarvan is het PSA-beleid een van de verplichte items. Wat is de status van uw RI&E, Plan van Aanpak en PSA-beleid. Wij gaan graag met u aan de slag om uw RI&E, Plan van Aanpak en PSA-beleid, structureel Arbeidsinspectie (voormalig I-SZW)- proof te maken.
 2. De valkuilen en praktijkervaringen van en met de veiligheidsladder
  Met behulp van de Veiligheidsladder, ook wel Safety Culture Ladder genoemd, kun je het niveau van veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie aantonen. Doordat je continu aandacht hebt voor het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn ontstaat er als het ware een continue verbetercultuur. Hoe hoog wil en kun je de Veiligheidsladder beklimmen als organisatie. Wat zijn de valkuilen, en welke praktijkervaringen zijn er inmiddels door uw collega’s opgedaan.

 3. Arbobeleid aan de keukentafel en bij de koffieautomaat
  De beste ideeën en of oplossingen ontstaan bij de koffieautomaat of aan de keukentafel. Wij zorgen voor de keukentafel, koffie, thee, een deskundige trainer om een aantal relevante en waargebeurde casussen met u door te nemen. Niets wat jij op een werkdag doet kan belangrijker zijn dan dat je veilig en gezond naar huis en familie kan gaan. Helaas gaat het vaak fout. Ligt de oorzaak in jouw gedrag of van collega’s, werkvoorbereiding, samenloop van omstandigheden? 

 4. Het nieuwe ongevalsbeleid van de Arbeidsinspectie (I-SZW)
  Na een ongeval kan de Arbeidsinspectie het bedrijf de mogelijkheid bieden om zelf, als bedrijf, het initiatief te nemen om te onderzoeken waar het fout is gegaan en hoe een herhaling kan worden voorkomen. De aanpak dient dan beschreven te worden in een zogenoemd gedifferentieerd Plan van aanpak. Ook komen de verantwoordelijkheden van de “onderaannemer” en “de ZZP’er” ter sprake alsmede uw aansprakelijkheden als inlenende partij.

 


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

€ gratis

Niet-leden

€ gratis

Webinar:
Aanvang 9.30 uur 
Einde 13.00 uur

Locatie

Online

Adres


Datum en tijdstip

2022-11-09T09:30:00
2022-11-09T13:00:00
2022-11-09T09:30:00 2022-11-09T09:30:00
secondary
Susanne Klinge 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL