Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Praktijkdag Veilig Werken Middenkader & Management

Veilig werken
show

Wilt u een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien en met glans kunnen doorstaan? Wilt u de laatste ontwikkelingen in uw bedrijf inzetten om veilig werken te stimuleren? Blijft u voldoen aan de arbowetgeving en behoudt u uw certificering zonder drempels? Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management in de installatiebranche.

Wat kunt u verwachten?

De Praktijkdag Veilig Werken is een inspirerende en interactieve bijeenkomst met verschillende modules onder leiding van professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid. Zij praten u bij over de actuele wetgeving en technieken en geven u praktische handvatten om uw veiligheid op de werkvloer te vergroten. Daarnaast wisselt u ervaringen uit met collega’s van andere bedrijven. De modules van de Praktijkdag staan garant voor boeiende onderwerpen.
 

Toelichting op de modules

 1. De meerwaarde van PSA-beleid binnen uw onderneming
  U bent verplicht psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te voorkomen, of in ieder geval te beperken. Maar wat is PSA en hoe maakt u een effectief PSA-beleid? Wij helpen u op weg. Om psychische (over)belasting door het werk zoveel mogelijk te voorkomen, is inzicht in de risico’s nodig. Want daar liggen de handvatten voor preventie. De Arbowet vat deze risico’s samen onder de kop psychosociale arbeidsbelasting. Concreet gaat het dan over: Werkdruk, ongewenste omgangsvormen zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie of geweld alsmede het aanstellen van een intern of extern vertrouwenspersoon.

 2. Theoretische en praktische veiligheid, niet dubbel de dupe.
  Voldoet de opdracht en het contract aan de dagelijkse praktijk van veilig en gezond werken.
  De bekende spagaat tussen het juridisch-contractuele en de dagelijkse praktijk binnen de arbeidsomstandigheden. Hierbij komt ook de juridische positie van de onderaannmer en de ZZP-er aanbod.

 3. Een betere inzet van (technische) hulpmiddelen om uitval van personeel te voorkomen
  Voor werkgevers en werknemers is het cruciaal dat belasting niet tot overbelasting en beginnende klachten leidt. Het vinden van de juiste balans tussen de fysieke belasting van werkzaamheden en de belastbaarheid van medewerkers kan echter een grote uitdaging zijn.
  Bijvoorbeeld omdat het personeelsbestand vergrijst en gedragsverandering van medewerkers lastig is. Met praktische hulpmiddelen kunnen werkgevers hun medewerkers ondersteunen in het slim omgaan met fysieke belasting.

 4. De (meer)waarde de Veiligheidsladder
  De Safety Culture Ladder (in Nederland bekend als “de Veiligheidsladder”) is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag) in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De SCL is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.
  Welke meerwaarde heeft SCL voor de bedrijfsvoering van de Installateur? Welke relatie heeft SCL met de Arbowet, RI&E, Plan van Aanpak, VCA, ISO, enz.

Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden.
In andere gevallen brengen wij u € 50,- onkosten in rekening.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Susanne Klinge.

Leden

€ --

Niet-leden

€ --

09:00 - 09:30 uur
Ontvangst van de deelnemers
09:30 - 12:30 uur
Plenaire opening en start programma
11:15 - 11:30 uur
Pauze
11:15 - 12:30 uur
Vervolg programma
12:30 - 13:00 uur
Lunch
13:00 - 16:25 uur
Start middagprogramma
16:25 - 16:30 uur
Evaluatie en plenaire afsluiting

Locatie

Bouw en Infra Park

Adres

Ceintuurbaan 2
3847 LG HARDERWIJK

Datum en tijdstip

2021-09-08T09:30:00
2021-09-08T16:30:00
2021-09-08T09:30:00 2021-09-08T09:30:00 Nederland 2021-04-16T09:00:00 2021-09-07T09:00:00
secondary
Susanne Klinge 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL