Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Opleiding Basis Witgoedmonteur

witgoedmonteur repareert wasmachine
show

Ben je een nieuwkomer in het vak van witgoedmonteur of wil je graag je kennis vergroten? Schrijf je dan in voor de 6-daagse opleiding ''Basis Witgoedmonteur''.

Inhoud en opzet:


In deze opleiding wordt niet alleen de technische kant van witgoed en ander vakspecifiek lesmateriaal behandeld, maar ook klanttevredenheid en jouw rol als uithangbord van de organisatie. De opleiding bestaat uit:

 • Theorie: deelnemers ontvangen een opleidingsboek (zelfstudie).
 • E-learnings via ETD Academy, te volgen op je eigen mobiel of laptop.
 • Vijf praktijkdagen op locatie (Nieuwegein) waar je, onder begeleiding van een ervaren witgoedmonteur en trainer, zelf aan de slag gaat met reparatie van witgoedapparatuur.
 • Één praktijkdag bij Techniek Nederland in Woeden waar je in kleine groepen handvatten krijgt om klant-, service- en verkoopgericht te communiceren.\\

Je doorloopt de training in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Na afronding van de opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor monteurs met een elektrotechnische achtergrond (mbo-niveau 2) die werken bij een witgoedreparateur en hun kennis willen vergroten. Geïnteresseerden die nog niet werkzaam zijn in de praktijk, moeten beschikken over een technische achtergrond op mbo-niveau 2. Tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkende witgoedreparateur.

Belangrijke aandachtspunten

 • Per opleiding zijn er 12 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 
 • De opleiding gaat definitief door zodra er 12 deelnemers zijn aangemeld voor een startdatum. Wij hanteren dit aantal om de deelnamekosten van de opleiding zo laag mogelijk en toegankelijk te houden. 
 • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding. Deze factuur moet twee weken voor de start van de opleiding volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld. 
 • Werkzaam bij Electro World, De Witgoed Specialist of Expert? Neem dan contact op met je leidinggevende, manager of het hoofdkantoor. Er zijn in-company trainingen beschikbaar. 
 • Witgoedmonteur leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!

Kosten

De deelnamekosten van deze opleiding zijn 1.950,- euro voor leden en 2.150,- euro voor niet-leden exclusief 21% BTW per deelnemer. Dit is inclusief het opleidingsboek, de praktijkdagen, de digitale trainingen, locatie en catering. 
Van deelnemers wordt verwacht dat zij eigen gereedschap en meetapparatuur meenemen naar de praktijkdagen. Hierover worden zijn geïnformeerd. 

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruik van maken van je Persoonlijk Leerbudget. Voor mensen in de WW die zich willen laten scholen richting een kansrijk beroep zoals elekromonteur witgoed is een Scholingsbudget beschikbaar. Aanvragen hiervan kan via het UWV.

Afmelden

Ben je verhinderd? Bij verhindering hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • 50% van het bedrag tot 2 weken vóór aanvang
 • 100% van het bedrag binnen 2 weken vóór aanvang.
 • Indien je niet aanwezig bent, brengen wij ‘No show’ kosten met een bedrag van 100% van de prijs in rekening.
 • Vervanging door een collega is altijd zonder kosten mogelijk
 • Annulering kan in principe alleen schriftelijk.

Voor meer informatie zie onze algemene voorwaarden.

Leden

€ 1950

Niet-leden

€ 2150

Lesdata Witgoedmonteur

 • 06-02-2024 - Praktijkdag 1 (onderwerp wassen)
 • 05-03-2024 - Praktijkdag 2 (onderwerp vaatwassen)
 • 02-04-2024 - Praktijkdag 3 (onderwerp koelen/drogen)
 • 11-04-2024 of 15-05-2024: Praktijkdag 4 (onderwerp klant- en verkoopgericht communiceren)
 • 21-05-2024 - Praktijkdag 5 (onderwerp magnetron/oven)
 • 04-06-2024 - Praktijkdag 6 (onderwerp kookplaten)

programma[ 1]

Locatie

ROC Midden Nederland / Techcampus Nieuwegein

Adres

Harmonielaan 1
3438 ED NIEUWEGEIN

Datum en tijdstip

2024-02-06T09:00:00
2024-06-11T16:00:00
2024-02-06T09:00:00 2024-02-06T09:00:00 Nederland 2024-01-01T08:30:00 2024-01-30T17:00:00
secondary
Valerie Stubbe 02 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Valerie Stubbe

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL