Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Opleiding Basis Witgoedmonteur

UV06306-reparatie-1600x900
show

In samenwerking met OFED is de opleiding Basis Witgoedmonteur ontwikkeld. De opleiding is geschikt voor nieuwkomers in het vak, maar ook voor monteurs die hun kennis willen vergroten. De opleiding is gerealiseerd in samenwerking met een aantal zeer betrokken en bevlogen witgoed reparateurs waardoor de opleiding bijzonder goed aansluit op de markt en de praktijk. 

 

Inhoud en opzet

In deze opleiding wordt niet alleen de technische kant van witgoed en ander vakspecifiek lesmateriaal behandeld, maar ook klanttevredenheid en jouw rol als uithangbord van de organisatie. 

De opleiding bestaat uit:

 • Theorie: deelnemers ontvangen een opleidingsboek (zelfstudie).
 • E-learnings via ETD Academy, te volgen op je eigen mobiel of laptop.
 • Vijf praktijkdagen op locatie (Nieuwegein) waar je, onder begeleiding van een ervaren witgoedmonteur en trainer, zelf aan de slag gaat met reparatie van witgoedapparatuur.
 • Twee digitale trainingen via Zoom. 

Je doorloopt de training in een groep van 12 personen. De opleiding is in 7 maanden af te ronden. Na afronding van de opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor monteurs met een elektrotechnische achtergrond (mbo-niveau 2) die werken bij een witgoedreparateur en hun kennis willen vergroten. Geïnteresseerden die nog niet werkzaam zijn in de praktijk, moeten beschikken over een technische achtergrond op mbo-niveau 2. Tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkende witgoedreparateur.

Kosten

De deelnamekosten van deze opleiding zijn 1.950,- euro voor leden en 2.150,- euro voor niet-leden exclusief 21% BTW per deelnemer. Dit is inclusief het opleidingsboek, de praktijkdagen, de digitale trainingen, locatie en catering. 
Van deelnemers wordt verwacht dat zij eigen gereedschap en meetapparatuur meenemen naar de praktijkdagen. Hierover worden zijn geïnformeerd. 

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruik van maken van je Persoonlijk Leerbudget. Voor mensen in de WW die zich willen laten scholen richting een kansrijk beroep zoals elekromonteur witgoed is een Scholingsbudget beschikbaar. Aanvragen hiervan kan via het UWV.

Belangrijke aandachtspunten

 • Per opleiding zijn er 12 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 
 • De opleiding gaat definitief door zodra er 12 deelnemers zijn aangemeld voor een startdatum. Wij hanteren dit aantal om de deelnamekosten van de opleiding zo laag mogelijk en toegankelijk te houden. 
 • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding. Deze factuur moet twee weken voor de start van de opleiding volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld. 
 • Werkzaam bij Electro World, De Witgoed Specialist of Expert? Neem dan contact op met je leidinggevende, manager of het hoofdkantoor. Er zijn in-company trainingen beschikbaar. 
 • Witgoedmonteur leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!Afmelden

Ben je verhinderd? Bij verhindering hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • 50% van het bedrag tot 2 weken vóór aanvang
 • 100% van het bedrag binnen 2 weken vóór aanvang.
 • Indien je niet aanwezig bent, brengen wij ‘No show’ kosten met een bedrag van 100% van de prijs in rekening.
 • Vervanging door een collega is altijd zonder kosten mogelijk
 • Annulering kan in principe alleen schriftelijk.

Voor meer informatie zie onze algemene voorwaarden.

Leden

€ 1950

Niet-leden

€ 2150

De praktijkdagen vinden plaats op:

Woensdag 22 februari 2023 Monteur als ambassadeur I (online van 9.30 - 12.00 uur)

Dinsdag 14 maart 2023 Praktijkdag Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)

Woensdag 29 maart 2023 Monteur als ambassadeur II (online van 9.30 - 12.00 uur)

Dinsdag 11 april 2023 Praktijkdag Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)

Dinsdag 30 mei 2023 Praktijkdag Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)

Dinsdag 6 juni 2023 Praktijkdag Magnetron/Oven (van 9.00 tot 16.00 uur)

Datum 13 juni 2023 Praktijkdag Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

 

Locatie

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein

Adres

Harmonielaan 1
3438 ED NIEUWEGEIN

Datum en tijdstip

2023-02-22T09:00:00
2023-02-22T16:00:00
2023-02-22T09:00:00 2023-02-22T09:00:00 Nederland 2022-12-06T08:30:00 2023-02-15T17:00:00
secondary
Valerie Stubbe 02 240x240

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Valerie Stubbe

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL