Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

ONLINE Veilig werken voor Middenkader en Management

show

Op 11 november staat er een Praktijkdag Middenkader Management ingepland. Als deelnemer heeft u hier eerder deze week een herinnering voor ontvangen.

N.a.v. deze herinnering ontvingen wij van veel leden de vraag; “is het veilig genoeg om deel te nemen” of kregen wij de afmelding “ivm veiligheid zien wij af van deelname”.

Toch willen wij u heel graag toch aan deze dag laten deelnemen. Dit doen wij in de vorm van een webinar die geen dag maar een ochtend in beslag zal nemen.


Wat
Virtuele Praktijkdag Veilig werken (Webinar) 

Wie 
Middenkader en Management

Wanneer
11 november van 9.00 uur – 13.00 uur 
Aanvullend vanaf 13.30 uur nog een extra mogelijkheid tot het stellen van specifieke vragen en casussen aan het docententeam/panel

Waarom
De geplande editie van de Praktijkdag Veilig Werken 11 november in Harderwijk kan helaas niet in de oorspronkelijke vorm doorgaan. 

Daarom organiseren we, met respect voor de 1,5 meter maatschappij, een Webinar ofwel een virtuele Praktijkdag Veilig en Gezond werken. 
Door online deel te nemen aan verschillende modules, begeleid door professionele deskundigen, word u bijgepraat over actuele wet- en regelgeving. 
Zij geven u kort en bondig de praktische handvatten om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te vergroten. 
Hierdoor blijft uw kennis over Arbo actueel, kunt u meteen aan de slag met nóg veiliger en gezonder te werken en mag u een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien. 

Waar
Het Webinar is thuis online te volgen, u ontvangt meer informatie wanneer u zich heeft aangemeld.

De thema’s
Inventarisatie en registratie van gevaarlijke stoffen 
Als werkgever wil je dat je werknemers veilig en gezond kunnen werken met gevaarlijke stoffen. Wat is de top 10 van de gevaarlijke stoffen in de installatietechniek? Speciale aandacht hierbij gaat uit naar de risico’s van Chroom-6. Wat zijn handvatten om blootstelling aan gevaarlijke stoffen goed te beoordelen en welke instrumenten zijn beschikbaar om de registratie eenduidig en pragmatisch uit te voeren? En wat zijn de handhavingscriteria van de Inspectie SZW? 

Leren van (bijna-) ongevallen en verwachtingen en eisen van ISZW
Als organisatie wil je ongevallen voorkomen en leren uit bijna-ongevallen en incidenten. 
Wat is de leercurve van een bedrijf bij (bijna) ongevallen? Hoe verloopt een intern/extern ongevalsonderzoek, welke onderzoeksmethode is geschikt voor jouw bedrijf en wat moet je schriftelijk vastleggen? Wat zijn de meldings- en afhandelingscriteria van de Inspectie SZW? 

Juridische aspecten bij veilig en gezond werken op bouwplaatsen. 
Uw rechten en plichten worden besproken evenals de volledige aansprakelijkheidsketen, de verantwoordelijkheden van uw onderaannemers en zzp’ers. De rol van de I-SZW wordt aan de hand van casuïstiek besproken. 

De (nieuwe) rol van de V&G-coördinator uitvoeringsfase
Op een project werken verschillende werkgevers, werknemers en zelfstandigen samen. De Coördinator uitvoeringsfase heeft als taak bij het samenwerken het aspect veilig en gezond werken te coördineren. Met als doel veilig en gezond werken. De opdrachtgever is primaire verantwoordelijk voor de Coördinatie uitvoeringsfase, maar mag dat onder voorwaarden, delegeren naar bijvoorbeeld de uitvoerende partij of een externe partij. Wat zegt de Arbowet hierover en wat zijn jouw taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden als Coördinator uitvoeringsfase.

Het programma:
09.00 uur        Opening;
09.05 uur        Inventarisatie en registratie van gevaarlijke stoffen;
10.00 uur        Korte pauze
10.05 uur        Leren van (bijna-) ongevallen en verwachtingen en eisen van ISZW;
11.00 uur        Korte pauze
11.05 uur        Juridische aspecten bij veilig en gezond werken op bouwplaatsen; 
12.00 uur        Korte pauze
12.05 uur        De (nieuwe) rol van de V&G-coördinator uitvoeringsfase;
13.00 uur        Afsluiting

13.30 uur        Ruimte voor individuele vragen en specifieke casussen;    
15.00 uur        Einde 

Praktische informatie
·    Deelname aan deze online Praktijkdag is gratis;
·    U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding;
·    Voor aanvang van dit Webinar ontvangt u een mail met een link en verdere instructies;
·    Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen, geen zorgen het Webinar is later terug te kijken. Wel dient u zich hiervoor aan te melden.

We kijken ernaar uit om elkaar 11 november virtueel te ontmoeten. Voor aanmelden is een reply op deze mail voldoende.

Leden

Niet-leden

Locatie

online

Adres


Datum en tijdstip

2020-11-11T09:00:00
2020-11-11T13:00:00
2020-11-11T09:00:00 2020-11-11T09:00:00 2020-01-21T09:00:00 2020-11-10T09:00:00