Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techathon 2020

Gem Zmeer 1040x575
hide

Deze Techathon 2020 is verplaatst naar 11 maart 2021 in verband met corona

Techniek Nederland organiseert samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Tijdens de Techathon 2020 gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven op 11 maart 2021 aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint.

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (HBO en MBO). 

Vraagstelling
De vraagstelling van de Techathon 2020 luidt als volgt: “Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf Stationsplein-West in Arnhem herontwikkelen tot circulair vastgoed? Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? Werk dit uit in een oplossing voor het Rijksvastgoedbedrijf.”

Aanmelden niet meer mogelijk

Het maximaal aantal teams dat mee kan doen is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk. Wil je een plekje op de reservelijst? Mail dan naar Terry Heemskerk, t.heemskerk@technieknederland.nl 

Achtergrond
De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten, natuur- en milieuorganisaties, overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om efficiënter en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050. Dit lijkt nog ver weg, maar er is vanuit de overheid besloten dat Nederland in 2030 minimaal 50% minder primaire grondstoffen moet gaan gebruiken.

De Techathon sluit mooi aan als leertraject op het behalen van deze toekomstige doelstellingen. Nu investeren in deze kennis levert straks een grote voorsprong op. Zo zijn de bouw-, installatie- en vastgoedbedrijven belangrijke motors achter het verdienvermogen van de Nederlandse economie. Tegelijkertijd behoren zij tot de meest grondstofintensieve sectoren. Er is dus veel te winnen door slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen in bestaand vastgoed.

Kijk voor meer informatie op www.connect2025.nl/techathon.

Leden

Niet-leden

11 maart 2021

Locatie

Industriepark Kleefse Waard (ipkw)

Adres

Westervoortsedijk 73
6827 AV ARNHEM

Datum en tijdstip

2021-03-11T07:30:00
2021-03-11T20:00:00
2021-03-11T07:30:00 2021-03-11T07:30:00 Nederland
secondary
Valerie Stubbe 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Valerie Stubbe

Ledenservice

088 5432 790 | E-MAIL