Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Monteursdag 2019 Dordrecht

show

In de installatiebranche gebeurt het: de energietransitie, slimme techniek in steeds meer huizen en snelle ICT-verbindingen. Een vak om trots op te zijn. Een vak waar je alle kanten mee op kunt. Maar dan moet je wel bijblijven, niet alleen nu, ook de komende jaren.

Techniek Nederland en OTIB organiseren dit najaar weer de monteursdagen. Volg kosteloos een workshop sanitairtechniek, elektrotechniek of warmtepomptechniek. Zo zorg je dat ook jij bijblijft!

Meld je nu aan!

Klik op de button "aanmelden" om jezelf en je collega’s direct aan te melden. Geef daarbij aan welke workshop (sanitairtechniek, elektrotechniek of warmtepomptechniek) je wilt volgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Workshop 1: Sanitairtechniek - Persproef en hygiënisch werken

De persproef voor leidingwaterinstallaties is ingrijpend gewijzigd. Dit om er zeker(der) van te zijn dat het optreden van lekkage tot een minimum wordt beperkt. Installatiebedrijven worden steeds vaker verantwoordelijk gesteld voor de geleden schade.

In de workshop:

  • Behandelen we de verschillende persproeven, de aandachtspunten, hoe toe te passen, registratie van gegevens etc. Weet je bijvoorbeeld dat er nu met een lage druk en daarna met een hogere druk moet worden afgeperst? Dit kan gevolgen hebben voor de benodigde afpersapparatuur. Ook aspecten als afperstijd, temperatuur, hoogte van het gebouw en ontluchten van de installatie spelen een rol in de juiste uitvoering.
  • Vervolgens geven we handen en voeten aan het hygiënisch aanleggen en werken met de leidingwaterinstallatie. Want we hebben hier over een transportmedium voor een voedingsmiddel.

Bij beide onderwerpen spelen de Waterwerkbladen een belangrijke rol (WB 2.3 en WB 1.4 I).


Workshop 2: Elektrotechniek - NEN4010

De elektromonteur heeft te maken met steeds complexere installaties en regelgeving. In de workshop behandelen we:

  • theorie maar vooral veel praktische voorbeelden over goed en veilig werken en het juist opleveren van installaties;
  • speciale aandacht is er voor aarding en aardlekschakelaars, omdat er veel vragen leven en helaas ook veel fouten worden gemaakt;
  • de eisen uit NEN 1010 én de nieuwe NEN 4010 (de beter leesbare NEN 1010), met aandacht voor de verschillen en overeenkomsten tussen beide normen.


Workshop 3: Warmtepomptechniek - Praktijkopstellingen

Tijdens de workshop warmtepompen bekijken we bij praktijkopstellingen diverse systemen, krijg je een toelichting over de diverse warmtepompsystemen en de mogelijkheid zelf storingen te verhelpen. De workshop is bedoel voor monteurs en ZZP-ers die nog maar beperkte ervaring met warmtepompen hebben.


Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Namens OTIB mogen wij u na deelname aan de monteursdag een waardebon voor opleiding geven. Om deze bon op naam te kunnen opmaken hebben we een paar gegevens van u nodig. Tijdens aanmelden kunt u aangeven of u hiermee akkoord gaat.

Naar overzicht monteursbijeenkomsten najaar 2019

 

Georganiseerd in samenwerking met:

Ben je verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kan je je kosteloos afmelden.
In andere gevallen brengen wij  € 50,- onkosten in rekening. Voor meer informatie zie onze Algemene Voorwaarden.

Leden

Niet-leden

15:30 - 16:00 uur
Inloop
16:00 - 17:00 uur
Plenair programma
Door OTIB, die monteurs motiveert en inspireert zich te blijven ontwikkelen. Belangrijk voor monteur én bedrijf. Met praktische tips en uitleg over OTIB-subsidies.
17:00 - 17:45 uur
Buffet
17:45 - 19:30 uur
Workshops 1, 2 en 3

Voorzieningen

no-show (euro 50) / Monteursdag Dordrecht

Locatie

Duurzaamheidsfabriek

Adres

Leerparkpromenade 50
3312 KW DORDRECHT

Datum en tijdstip

2019-11-12T15:30:00
2019-11-12T19:30:00
2019-11-12T15:30:00 2019-11-12T15:30:00 Nederland 2019-07-03T09:00:00 2019-11-11T09:00:00
secondary
Susanne Klinge 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

079 325 06 06 | E-MAIL