Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Ledenbijeenkomst Kwaliteit en Arbeidsomstandigheden

show

Voor de professionals op het gebied van kwaliteit en arbeidsomstandigheden organiseert Techniek Nederland wederom een bijeenkomst met uiteenlopende onderwerpen en actualiteiten. Wat kunt u verwachten tijdens deze inspirerende bijeenkomst?

Presentaties ledenbijeenkomst Kwaliteit en Arbeidsomstandigheden 25 mei jl

 

Ochtendprogramma: Kwaliteit

De basis van kwaliteit is kennis en kunde. De kennis doet men veelal op tijdens opleidingen. Maar sluiten deze opleidingen ook goed aan op de behoefte van de bedrijven? Om met name dit laatste optimaal vorm te geven, is de afgelopen jaren binnen de sector de branchevakmanschapsstructuur (BVS) vorm gegeven. Wat houdt de BVS in, hoe werkt dit en op welke wijze kunt u invloed uitoefenen? Remco van der Linden, directeur Techniek en Markt van Techniek Nederland vertelt u hier meer over.

Hoe komen regelingen tot stand en wie is erbij betrokken? Zijn ze verplicht, hebben ze een wettelijke basis of is het een vrijblijvend gegeven? Wil van Ophem, directeur Technische Zaken van InstallQ, richt zich al vele jaren op kwaliteitsregelingen en is de uitgelezen persoon die u alles kan vertellen over de wondere wereld van erkenningen en certificering.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) staat al op menig agenda. De nieuwe wetgeving geldt voor alle partijen uit de bouwketen: ontwikkelaars/opdrachtgevers, bouwers, kwaliteitsborgers en installateurs. Maar hoe gaat de wetgeving in de praktijk uitpakken, wat kunnen we verwachten? Door KOMO is het KiK instrument ontwikkeld. Met KiK toont u aan dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving in bouw en infra en aan private kwaliteitseisen. Ook beschikt u met KiK over de onmisbare bewijslast. Het is geschikt voor alle type bouwwerken en gevolgklassen. KiK helpt beter te bouwen, faalkosten te verminderen, verbetert de samenwerking in de bouw en ondersteunt innovatieve concepten. Lars Kiebert, operationeel manager stichting KiK, is bereid gevonden u alle ins- en outs van het KiK instrument toe te lichten en om in te gaan op de verhouding tot de bestaande kwaliteitsregelingen binnen de branche.

 

Middagprogramma: Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden

Lion Verhagen, aanvoerder van het project modernisering VCA, gaat toelichten of het haalbaar wordt om diverse veiligheidscertificaten (VCA, Veiligheidsladder, ISO9001 etc) terug te brengen naar één algemeen geldend veiligheidscertificaat. Is dit een utopie of werkelijkheid? Wat zijn de gevolgen als een dergelijke stap wordt ingezet voor u als bedrijf? Wilt u hierover meepraten en meedenken, dan is dit het moment om zich te laten horen!

Bent u bezig bent met het behalen van de Veiligheidsladder of heeft u deze inmiddels afgerond? Dan maakt u mogelijk gebruik van de NEN webtool Self Assessment Questionnaire (SAQ). Er zijn twee versies, de SAQ Compact en de SAQ Extended.  De SAQ Compact is recentelijk vernieuwd. Wilt u weten wat er gaat veranderen voor wat betreft de SAQ Compact? Sluit dan bij deze sessie aan, Kaat van der Haar, consultant NEN, vertelt u er alles over!

Kortom, een programma met een mix aan informatie en een uitgebreide mogelijkheid om uw netwerk verder te verbreden. Mis het niet!

Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden. In andere gevallen brengen wij u € 50,- onkosten in rekening.

Leden

Niet-leden

Ochtendprogramma: Kwaliteit

 • 10.00 - 10.40 uur
  Branchevakmanschapsstructuur – naar een betere afstemming tussen opleidingen en praktijk, door Remco van der Linden (directeur Techniek en Markt Techniek Nederland).

 •  

  10.40 - 11.20 uur
  De wondere wereld van erkenningen en certificering, door Wil van Ophem (directeur Technische Zaken InstallQ).

 • 11.20 - 11.45 uur
  Pauze

 • 11.45 - 12.30 uur
  De praktijk van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen met het KiK instrument, door Lars Kiebert (operationeel manager stichting KiK KOMO).

Gezamelijke lunch 12.30 - 13.30 uur

Middagprogramma: Arbeidsomstandigheden

 • 13.30 - 14.20 uur
  Zijn diverse veiligheidscertificaten terug te brengen naar één algemeen geldend Veiligheidscertificaat? Door Lion Verhagen (directeur Vereniging Verticaal Transport en aanvoerder project Modernisering VCA).

 • 14.30 - 15.15 uur
  Wat zijn de wijzigingen van de NEN tool SAQ Compact in het kader van de Veiligheidsladder? Door Kaat van der Haar (consultant NEN).

Locatie

Van der Valk Hotel Houten

Adres

Hoofdveste 25
3992 DH HOUTEN

Datum en tijdstip

2022-05-25T10:00:00
2022-05-25T15:15:00
2022-05-25T10:00:00 2022-05-25T10:00:00 Nederland
secondary
Valerie Stubbe 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Valerie Stubbe

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL