Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kennissessie CSRD - wat betekent dit voor u?

show

Wat zijn de belangrijkste vereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)? Hoe verhoudt deze rapportageverplichting zich ten opzichte van andere rapportagestandaarden zoals de GRI? En wat betekent dit voor uw bedrijf? Beantwoording van deze vragen staat centraal tijdens de kennissessie CSRD op 26 januari 2023 van 12.30 tot 15.00 uur in Woerden.

Voor wie

De sessie is bedoeld voor bedrijven die nu al onder de criteria van de CSRD vallen, of die verwachten daar tegen 2025 onder te vallen. Bent u directeur, CFO, duurzaamheidsmanager of werkt u binnen finance & control? Dan zult u veel met de rapportageverplichting van doen krijgen en is deze sessie extra relevant om u hier tijdig op voor te bereiden.

Criteria rapportageverplichting

Er is veel aan het veranderen in het rapportageveld. In het najaar van 2022 heeft het Europees Parlement namelijk de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) goedgekeurd. Deze richtlijn heeft als doel om meer inzicht in de duurzaamheidsprestaties van bedrijven te krijgen. Dit betekent dat naar verwachting zo’n 50.000 Europese bedrijven in 2026 over boekjaar 2025 moeten gaan rapporteren over hun duurzaamheidsimpact. Voldoet uw bedrijf aan twee of meer van de onderstaande criteria? Dan zal deze rapportageverplichting ook op uw bedrijf van toepassing zijn.

  • 250 medewerkers of meer
  • Een jaaromzet van 40 miljoen of meer
  • Een balans van 20 miljoen of meer

Inhoud sessie

Tijdens de sessie geven experts een inhoudelijke toelichting op de CSRD. Sander Dekker van TBI  geeft een inkijk in de uitdagingen die hij in de praktijk nu al tegenkomt. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen en gaan we graag met elkaar in gesprek over de verwachtingen die u van Techniek Nederland heeft rond dit onderwerp.


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

Niet-leden

12.30 - 13.00 Inloop met broodje

13.00 - 13.10 Opening

13.10 - 14.00 Toelichting CSRD

14.00 - 14.30 Inkijkje uitdagingen in de praktijk door Sander Dekker van TBI

14.30 - 15.00 Rol van Techniek Nederland

Locatie

Techniek Nederland

Adres

Korenmolenlaan 4
3447 GG WOERDEN

Datum en tijdstip

2023-01-26T12:30:00
2023-01-26T15:00:00
2023-01-26T12:30:00 2023-01-26T12:30:00 Nederland
secondary
Susanne Klinge 04 240x240

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL