Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Verwerft jouw team eeuwige roem als winnaar van de Techathon 2019?

Techathon1600

Bedenk met jouw team het beste duurzaamheidsplan met creatieve en haalbare oplossingen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland en ding mee naar de Techathon Award 2019. De Techathon komt voort uit Connect 2025 en vindt plaats op donderdag 21 november 2019 in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Tijdens de Techathon* gaan teams van 4 hbo-studenten, 1 mbo-student en 1 of 2 high potentials van installatiebedrijven gedurende 1 dag een plan van aanpak maken om een wijk in Nederland duurzaam te maken. Het team met de beste oplossing wint een mooi geldbedrag en exposure via de kanalen van de organisatoren en kennisinstellingen.

In het kader van het programma Aardgasvrije Wijken heeft de overheid 27 woonwijken aangewezen om kennis en ervaring op te doen om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De geselecteerde wijken dienen als proeftuin. Daarom is een gevarieerde groep geselecteerd van grote en kleine wijken in zowel landelijke als stedelijke gebieden. Ook is er gekeken naar gebruik van verschillende technieken. Een van deze wijken is de wijk Palenstein in Zoetermeer. Voor de Techathon is de aangrenzende wijk Driemanspolder gekozen. De aanpak die nu al is ingezet in Palenstein kan als inspiratie dienen voor de wijk Driemanspolder.

De uitdaging: “Hoe kan de technieksector de wijk Driemanspolder in Zoetermeer helpen verduurzamen? Welke technieken moeten worden ingezet, hoe kan de businesscase sluitend gemaakt worden en hoe krijg je de bewoners mee? Werk dit uit in een plan van aanpak van de technieksector voor de gemeente."

Inschrijving geopend

De Techathon 2019 vindt plaats op 21 november 2019. Formeer een team van studenten en één of twee installateurs van een bedrijf en meld je aan.

Achtergrond

De Techathon is een vervolg op de lancering van Connect2025 in maart 2018. Doel is om bedrijven samen met studenten aan de slag te laten gaan met Connect2025 en om de zes thema’s van Connect2025 te verdiepen.

Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint een geldprijs. De uitkomsten van de Techathon worden aan de branche ter beschikking gesteld en gepubliceerd op de Connect2025 website.

Twee manier om aan te melden

Inschrijven vanuit een bedrijf: stel als deelnemend bedrijf 1 of meer teams samen van 1 of 2 high potentials en vraag per team zelf 4 hbo-studenten en 1 mbo-student uit het eigen scholennetwerk deel te nemen. Het is ook mogelijk om in te schrijven zonder mbo-student, een student van mboRijnland wordt dan aan het team toegevoegd. Wij kunnen  ook helpen om met een hogeschool in contact te komen. Mail daarvoor naar Terry Heemskerk.

Inschrijven vanuit een hogeschool: stel als hogeschool 1 of meer teams samen van 4 hbo-studenten en vraag per team 1 of 2 high potentials en 1 mbo-student uit het eigen (bedrijfs)netwerk deel te nemen. Het is ook mogelijk om in te schrijven zonder mbo-student, een student van mboRijnland wordt dan aan het team toegevoegd. Wij kunnen  ook helpen om met een bedrijf in contact te komen. Mail daarvoor naar Terry Heemskerk.

Aanmelden als bedrijf
Aanmelden als Hogeschool

* Waarom de naam Techathon?

De naam Techathon is afgeleid van de hackathon, die al langer bestaat. Bij een hackathon proberen teams de beste softwarecode te schrijven om een bepaald probleem op te lossen. Hier gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem in de technieksector. Vandaar de naam Techathon.

Organisatie

De organisatie is in handen van Techniek Nederland en TNO in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, de overige kennisorganisaties in de installatiebranche (OTIB, ISSO en TVVL), het Center of Expertise Human Capital for Building Technology (CoE HUB, waarbij momenteel vier hogescholen zijn aangesloten: HAN, HU, Saxion en Hanzehogeschool) en mboRijnland.

De Techathon vindt plaats op donderdag 21 november 2019 in de Dutch Innovation Factory, Bleiswijkseweg 37, 2712 PB in Zoetermeer.

27-aardgasvrije-wijken